RUT avdragen

Nu debatteras det hett omkring de s.k. RUT avdragen som är hushållsnära tjänster som ex städning i hemmet. TIdigare har vi vant oss vid ROT avdrag som handlade om reparations och ombyggnadsarbeten i hemmet. Nu säger sossarna, v och mp att man vill avskaffa det här om man kommer till makten. När Aftonbladet idag skriver om alla sossar ,riksdagsledamöter och fd ministrar som använder avdraget så tycker man inte det är ett problem. Och visst har dom också rätt till avdraget. Men när Mona Sahlin säger att det är som en kristdemokrat som använder dagis, så är hon ute och cyklar. För vi kristdemokrater är inte emot dagis, men vi tycker inte bara om dagis. Vi tycker om alla andra sätt att få vara mer tid hemma med våra barn. Och då är vårdnadsbidraget ett alternativ. Det handlar om valfrihet inte om ideologiska låsningar som sossarna har. De är EMOT RUT men köper sådana tjänster. Vi är INTE EMOT DAGIS. Därför använder många det. Det är skillnaden.

Några fakta om RUT enligt Almega och Företagarna som tagit fram siffror från SCB , SKatteverket och egen statistik:

Cirka 11 379 personer arbetar i sektorn mot tidigare ca 400 personer (från svarta till vita jobb), Var fjärde som köper tjänster har en lönenivå på ca 16. 600 kronor (inte bara höginkomsttagare alltså), 75% som anställts i branschen de senaste 6 månaderna kommer från tidigare arbetslöshet, över hälften av jobben räknas försvinna om man tar bort skatteavdraget.

90% av alla skatteavdrag görs för ROT avdrag och ca 10% för RUT avdrag.  Cirka 120 000 personer använder RUT- och ca 190 000 personer använder ROT avdrag. Genomsnittligt avdrag för ROT är 13 000 kronor och för RUT knappt 3 000 kronor. Cirka 45 000 företag är berörda. Under den senaste månaderna ökade antalet nya unika köpare med 23 000 personer/mån. Enl Företagarna betyder varje krona staten lämnar í avdrag så får staten tillbaka 1,50kr. Detta om man räknar in allt som arbete, materialinköp, moms och inkomstskatter mm. Det innebär en vinst för staten i slutändan. Vi får fler jobb, fler vita jobb och en ny arbetsmarknad inom tjänstesektorn.

Cirka 78 % av alliansens väljare är positiva till dessa tjänster. 70% av oppositionens väljare är positiva till dessa tjänster.

Alliansen har klarat den ekonomiska krisen bättre än de flesta andra länder i EU, ja vi räknas till dom främsta. Och det beror säkert på många saker, men särskilt på jobbskatteavdraget som blivit som en "krockkudde" för den svenska ekonomin. Den har hållt uppe efterfrågan på varor och tjänster men även ROT och RUT betyder mycket för en aktiv arbetsmarknad där vi skapar fler jobb.

Leve alliansen!

Bra skrivet Desiree! Vi måste berätta om hur bra vi har skött arbetsmarknaden den senaste mandatperioden.

David Tinglöv
Distriktssekreterare KDU Södermanland
David Tinglöv (Email) (URL) - 14 03 10 - 21:58

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.