I New York på FN

Är nu i två veckor i New York för att studera FN systemet och lära mer om General Assembly. Vi får dragningar av personal på den svenska FN representationen, och deltar även i deras morgonmöten med aktuell information. Vi träffar också olika höga tjänstemän i FN systemet. Vi har också varit i FN huset och lyssnat på debatter och kunnat delta i vissa sidodebatter. Så här långt har vi lärt mer om FNs säkerhetspolitik, Utvecklingspolitik och Mänskliga rättigheter. Vi har lyssnat till Margot Wallström som arbetar med sexuellt våld i konflikter, Izumi Nakamitsu, som är på UN Dep of Peacekeeping Operations, träffat Ann Marie Orler som är chef för FNs polisdivision för fredsbevarande insatser, Pedro Serrano som nu ansvarar för att starta upp EU s delegation till FN (i enlighet med Lissabonfördraget). Det är mycket information att ta in, men matnyttigt för en riksdagsledamot!

New York som stad är också otroligt spännande. Att bo på Manhattan med utsikt över Hudsonfloden, nära FN -skrapan är häftigt. Matställen finns överallt och vi har ätit olika "style" varje kväll. Igår kväll åt vi på Pastis i Meatpacking district, Det var mycket populärt- mycket folk. Jag hade hittat rekommendation i Svd, och det var en bra rekommendation. Vi är sex riksdagsledamöter och en repr från vardera LO, Svenskt näringsliv och FN förbundet med i delegationen. Lagom många. I morgon väntar möten om budgetfrågor inom FN systemet, klimat men också diskussion om Bosnien - Herzegovina på FNs säkerhetsråd.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.