FN, Afghanistan, Milleniemålen, 1325 och Klimat

Idag har vi träffat Niclas Trouvé som är Sveriges sändebud till Afghanistan och Pakistan. Han berättade om situationen i området och om den uppgift han har att delta i diskussioner med 45 andra liknande sändebud i området. Länderna i närområdet spelar också en viktig roll i den framtida lösningen.

Därefter har vi bla träffat den danska ambassadören Carsten Staur som är samordnare för toppmötet om Milleniemålen (MDG). Han berättade bla att man nu börjar fundera på vilka nya mål man bör ha efter 2015. Och ett område som förmodligen kommer att prioriteras är energifrågor. Fattiga behöver tillgång till energi. I Afrika finns stora möjligheter som måste tas tillvara.

Mötena igår var också spännande med Margot Wallström som berättade om sina prioriteringar för sin mandatperiod kring res 1325 och för att minska det sexuella våldet i krig. VI träffade också Mr Janoz Pastor som är Generalsekreterarens "Climate Change Support Team". Han talade bland annat om att man måste samordna flera insatser kring miljön för att få större effekt, men även om Gen sekr ambition att jobba för "modern energi" fram till 2030.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.