LO och Socialdemokraterna

Det händer mycket nu inom Socialdemokraterna men även inom LO. Just nu skakar det i grundvalarna i det parti som varit statsbärande under så många år i Sverige. Och det måste det nog göra. Det är en ny tid och precis som moderaterna har förstått det så måste även S (men även KD) förhålla sig till väljarna i modern tid.

Kanske gör Mona Sahlin det enda möjliga- att ställa allas platser i VU till förfogande. Kanske är det det som räddar henne. Det är vinna eller försvinna som gäller. För om hon inte själv förmår ändra i laget, så måste hon få förändringskrafterna med sig som gör jobbet. Om hon klarar av att leda förnyelsen inom S återstår att se. Kanske symboliserar hon för mycket av det gamla S.

LO säger nu också i media att man ska ha mer samarbete med regeringen. En fråga jag tog upp i en rapport jag presenterade i Almedalen i somras. Vi har flera medlemmar från KD som är med i Kommunal då man arbetar ex inom äldreomsorgen. Men dom vill inte betala till en valkampanj för Socialdemokraterna. Och varför skulle medlemmarna acceptera att LO ledningen inte talade med en alliansregering, ifall den nu sitter lång tid framöver. Det är förstås inte hållbart. Så därför inser man nog nu att detta att en borgerlig regering bara kan sitta "en undantagsmandatperiod", inte längre stämmer och därför måste man byta strategi.

Min artikel publicerad på politikerbloggen.http://www.politikerbloggen.se/2010/11/12/39969/

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.