Mona Sahlin avgår

Så har då enligt ett TT flash som jag just fick i mobilen Mona Sahlin valt att avgå. Trodde kanske hon skulle hålla ut till mitten av perioden i alla fall, men uppenbarligen är trycket för stort och röran så omfattande att det inte finns någon återvändo. Hon måste anse att det bästa för partiet nu är att hon avgår. Förmodligen blev hon osäker på sitt mandat redan på valdagen och har därför kanske haft samtal med valberedning om chanserna att stå kvar fram till nästa val. Hon har uppenbarligen fått rådet att kliva åt sidan. Mona ville gärna bli partiledare, men det var förmodligen för sent. Hennes förtroende var redan skadat, när hon tog på sig uppdraget. Och många har säkert ruvat i vassen och hoppats att det skulle gå dåligt i valet ,så man kunde angripa henne. Många vittnade i valrörelsen om att sossar stannade hemma och inte ville stå i valstugor och valarbeta överhuvudtaget. Många tyckte till och med att det var bättre med Reinfeldt vid rodret.

Sahlin är en person som gärna kämpar, men hon måste som ledare naturligtvis veta vilka strider som går att utkämpas med segern i sikte. Uppenbarligen var det inte seger 2014 hon såg framför sig. Nu blir slagfältet öppet, och det kan bli tuffa bataljer där. För vem strider för vem och vem bestämmer "off  record" i partiet? För i alla partier finns synliga och osynliga ledare.

Jag tror i alla fall inte att Margot Wallström vill lämna det arbete hon börjat bygga här i FN. Det har jag MYCKET svårt att tänka mig. Ulrika Messing vill ha kvar sin frihet säger hon. Ja hon vill säkert inte in i myrstacken. Bodström- ja, klarar han av det tunga vardagsarbetet som ett partiledarskap innebär , han är ju mer en solospelare? I ett parti krävs en solospelare men också lagspelare som tänker på helheten. Tänkbara kandidater. Ja kanske Håkan Juholt...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.