FNs säkerhetsråd mm

Idag var vi som vanligt med på Svenska FN representationens morgonmöte. Där går all persona tre gånger i veckan igenom förhandlingsläget kring bla olika resolutioner som ska behandlas i General församlingen. Det är mycket informella möten innan de slutligen kan antas. Vi gick sedan in i Generalförsamlingen för att delta som delegater på Säkerhetsrådets öppna debatt om terrorism och sanktioner. Tre resolutioner diskuterades. Intressant att höra USA, Ryssland, Kina, Japan mfl tala.

Vi var på em på UNFPA som är befolkningsfonden som bla arbetar med att minska mödradödligheten i världen. Vi var sedan till OCHA som arbetar med koordinering av Humanitärt bistånd som ex till Haiti. Alla tackar Sverige för det stora bidrag Sverige ger till arbetet. Sverige är en viktig aktör i FN helt klart. Pga höga finansiella bidrag får vi en starkare röst än vad vårt lands storlek egentligen genererar.

I morgon hoppas vi alla att Hillary Clinton kommer till FN huset för att delta i Säkerhetsrådets debatt om Sudan.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.