Sakineh har frisläppts

Ikväll när jag satt och jobbade på riksdagen kom ett sms- ett TT meddelande om att Sakineh Mohammadi Ashtani som dömts till döden genom stening släppts fri. Uppgiften kom från Amnesty. Om uppgifterna stämmer är det en mycket glädjande nyhet.

Att stena en kvinna på 2000 talet är rena stenåldern:-) och att Iran som haft en högtstående kultur inte kommit längre vad gäller jämställdhet och mänskliga rättigheter är sorgligt. Sharialagar bör inte finnas. Religion ska inte direkt överföras till politik.

Igår sa en student på ett seminarium att "vi har ett kristet parti i den svenska regeringen". Men det är verkligen viktigt att markera att KD är ett icke konfessionellt parti och inte ett kristet parti. Och att tro att man kan tolka religion till politik rakt av,  är direkt farligt. Vi kan hämta inspiration från kristna värderingar och tankesätt, vilket mycket av vår lagstiftning gör inom EU. Men vi ska inte blanda ihop detta. Religionen är en övertygelse som man inte kan pracka på andra. Den måste övertygas på frivillig väg. Men politik handlar om kompromisser och att hitta majoritetsförslag som flera kan omfatta.

Jag hoppas att Iran ska gå mot en öppnare hållning framöver och att man inte ser väst som en fiende. Alla tjänar på frihet och öppenhet.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.