Julestress även i parlamentet

I Riksdagen tar vi nu den ena budgetposten efter den andra. Det är lite stressigt för innan nästa vecka så ska vi ha gått igenom alla utgiftsområden i regeringens budget. Alla utskott ligger matade efter varandra i kammaren, för att debattera sina resp utgiftsområden.

I måndags hade vi i Utrikesutskottet biståndsdebatt och jag repr då KD och förklarade vår politik. Cirka 35 miljarder var det vi debatterade om. Inga små summor. Krävs prioritering och uppföljning av oss i parlamentet. Det tar en hel del tid att läsa in materialet och sedan att skriva talet...men intressant. Innan hade vi en kortare debatt om internationell samverkan, som vi avsätter 2 miljarder kronor till i budgeten. (Kom igår ett mejl från en student på Södertörns högskola som sett inlägget via riksdagens protokoll som tyckte jag tagit upp något intressant som hon ville fråga vidare om...så även om det är få i kammaren så kan fler följa det man säger i Riksdagen via internet (både via webbsändningar och protokoll) vilket ju är glädjande).

Idag har jag lyssnat på debatten om Afghanistan i kammaren. Spännande. Efter det var jag på EU nämnden som samrått med statsministern inför Ministerrådstoppmötet som han ska delta i torsdag, fredag. Det kommer framförallt att handla om den finansiella mekanismen, och den text  som ska in i EU fördraget gällande den. Alla partier ställer då frågor och allt TV sänds för medborgarna vilket är bra insynsmässigt. Så fick man läsa på finansfrågor också....

Igår kväll var det lite avkoppling i alla fall. Riksdagsgruppen var på julfest på Hamburger börs, med underhållning av R.E.A . Underhållningen var väl ganska kul, men kanske lite väl studentikås med tanke på åldern på de som medverkar.....men vi var ju själva ett trevligt gäng och det är alltid bra att träffas utanför riksdagen.

Nu förbereda en debatt om EUs utrikestjänst som en organisation anordnar i morgon.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.