Utåtriktad verksamhet

Sitter och jobbar en stund efter att idag ha inhandlat mat  och bakat vörtbröd inför julafton. Vi blir17 personer, med syskon och deras familjer så det var några kilo som kom hem till kyl och skafferi. En tradition att vi ses på julafton, sedan min syster och mamma gick bort på 90-talet. Det blir alltid mat, sällskapsspel och sång. Ser fram emot det.

När jag tittar tillbaka på veckan som gick så tänker jag på att vi ofta tycker att vi är instängda i riksdagen och inte är ute tillräckligt bland vanligt folk. Men när jag går igenom almanackan så var det en del utåtriktat trots allt. Debatten i riksdagen följs ofta av folk via webben. Men hur har jag nått utanför riksdagen och vilka har jag mött denna vecka exempelvis. Ja tog emot en palestinsk människorättsaktivist en dag, som kom med en kompis från organisationen Diakonia. I torsdags var jag inbjuden av organisationen Concord, en paraplyorg som arbetar för att lyfta biståndsfrågor. De hade inbjudit mig och en vänsterpartist att debattera huruvida den nya Europeiska utrikestjänsten kan komma att prioritera biståndsfrågor eller ej. Det var i Kulturhuset och ett femtital personer från olika organisationer där. På kvällen var jag på Företagarförbundets julmingel. Och på fredagen var jag inbjuden till biståndsministern på lunch dit även några personer från näringslivet var inbjudna. De som arbetar med sk CSR, Corporate Social Responsiblity och hållbar utveckling. Mycket intressanta och spännande ideer byttes. Efter det åkte jag till den Koptiska församlingen(kristna Egyptier) i Hägersten för att träffa bla den Koptiska biskopen för Skandinavien. Ville höra om hur de såg på situationen just nu för denna grupp. Ja, så när jag sammanfattar veckan så har jag nog ändå haft en hel del kontakter utanför Riksdagshuset och fått inspiration till vidare politiskt arbete men också fått berätta om vad vi gör i Riksdagen.

I veckan kommer vi ha möte med svenska EMPA-gruppen som väljs i riksdagen, och där jag nu är invald för partiet. Det är den parlamentariska församlingen för möten mellan EU och medelhavsländernas parlamentariker. De möts med viss regelbundenhet.

På onsdag är sista dagen som är reserverad för riksdagens arbete innan jul. Sedan väntar förhoppningsvis lite ledighet.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.