Tystnad råder...?

Det är ganska tyst nu i riksdagshuset. Alla ledamöter utifrån landet har rest hem efter sista voteringen före jul. Här har lugnet lagt sig och tystnad råder i korridorerna. Nu är det lite efterarbete innan det är dags att ha valberedning för kvinnoförbundet innan jag går hem. Ska hinna till gymmet också tänkte jag. Hur som helst så blev det en hektisk dag. Vi fick ett extra Utrikesutskott inlagt i morse med Carl Bildt som kom och drog vilka ambassader som kommer att behöva läggas ner. Vi skulle inte säga något om vilka till media, men någon gjorde det ändå, vilket är lite respektlöst mot dem som drabbas. De bör få info från UD först. Jag har talat med TT men då om hur tråkigt det är att vi får lägga ner ambassader. Sverige behöver fler beskickningar, inte färre. För både utrikespol kontakter, biståndssamarbete men också handelsinriktat samarbete. 

Efter lunch var det Återrapport från Europeiska rådet som statsministern varit på. Då är vi i kammaren och varje parti ställer fråga efter att Fredrik Reinfeldt rapporterat från toppmötet. Jag ställde fråga från KD och fokuserade på den övriga frågan som fanns på dagordningen, nämligen om rapporten från Ashton om den nya Europeiska utrikestjänsten som börjat sina kontakter med strategiska partners som USA, Ryssland och Kina bla.

Jag hade tänkt vara lite ledig nu, men det kommer till möten hela tiden, så vi får se hur mycket ledigt det blir. Men det känns att man behöver vila hjärnan något för att orka en ny termin. Att som vi i KD vara 19 ledamöter att dela på arbete i riksdagen, jämfört med s och m som har typ 100 personer var att dela arbetet på,  känns!

En God Jul önskar jag vänner och andra som läser min blogg!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.