Mellanvecka i riksdagen

Denna vecka är plenifritt men ändå mycket arbete. Kontakter med journalister, förbereda debatter, i morgon vill Sudans ambassad komma och uppvakta med någon information, träffa pol sekreterare, skriva artiklar mm. Det är ett omväxlande jobb där man aldrig vet vad nästa dag innebär...

På utrikesfronten händer mycket. I Sudan pågår nu folkomröstningen fram till den 15 januari. Det finns många hinder på vägen mot en total fredlig lösning i Sudan, men förhoppningsvis tar de nu viktiga steg på vägen mot en bättre framtid. I Elfenbenskusten är det fortfarande oroligt och vi tar via EU nämnden(o sedan Europeiska rådet) nya beslut om restrektiva åtgärder mot landet för att försöka framtvinga en lösning på det nu låsta läget. I Danmark har Högsta Domstolen, enligt Europaportalen, gett klagande fritt fram att stämma statsministern Lars Lökke Rasmussen för grundlagsbrott i samband med att folketinget antog Lissabonfördraget. En grupp på 28 personer har krävt att få stämma honom. Så vad kommer att hända där? Och i USA har det höga tonläget mellan republikaner och demokrater skruvats ner efter händelsen i Tuscon, Arizona. Skotten mot Gabrielle Giffords är ett hot mot demokratin, vilket båda läger förklarat. Det är tragiskt att detta skulle behöva hända för att få till en sansad debatt om viktiga frågor.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.