Oro i världen

Det händer mycket i världen. Media rapporterar om Vitryssland där valet inte blev fritt och demokratiskt, om Tunisien där människor rest sig och lyckats sätta igång en demokratisk process som förhoppningsvis blir bestående. Eftersom jag sitter i det s k EMPA delegationen (som är parlamentariker från EU och från Medelhavsländerna,så kommer vi förmodligen att prata om situationen på möte i Rom i mars.) Igår drabbades Ryssland av bombdåd, självmordsbombare, på en av sina flygplatser och som dödat över 30 personer. Oskyldiga människor drabbas av våldet.

Jag har träffat många internationella personer den senaste veckan. Som utrikespolitisk talesperson så ges många möjligheter till det. Den senaste veckan har jag mött planeringschefen för Ryska UD Alexander Kramarenko på middag i Sälen, på Folk o Försvars konferens, Michel Kazatchkine Chef för Globala fonden i Geneve som motarbetar Hiv/Aids, Malaria o TBC på en lunch.  El Salvadors ambassadör som ser behov av insatser i sitt land, telefonsamtal från en orolig svensk i Vietnam som undrar hur det blir med ambassaden...en galenskap att lägga ner...Jag kan bara hålla med...efter år av goodwill ...ja det finns oerhört många frågor att lära sig och ta in som ny i Utrikesutskottet. Man känner sig liten, men jag hoppas ändå att jag kan bidra med några insatser under mandatperioden....

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.