Hänt sedan sist..

Ja idag är det nog en månad sedan jag bloggade sist. Det har varit otroligt mycket som hänt. Efter Islandsbesöket med EU nämnden var det resa till EU Medelhavsunionens parlament som i år ägde rum i Rom, då Italien har haft ordförandeskapet. Det gick nu över till Marocko. Vi är tre från riksdagen som repr Sverige där EU parlamentariker möter parlamentariker från Nordafrikanska länder och Mellanöstern. Spännande diskussioner då regionen är högaktuell och även frågorna om ekonomi, handel, studentutbyte, bistånd, demokratistöd, fredsarbete, kvinnors situation mm. 

Har även varit på Kuba för att träffa våra kontakter där. Mötte bla Osvaldo Paya som leder det kristdemokratiska partiet på Kuba. Det är helt klart så att situationen inte är acceptabel på något sätt i landet. Mötesfrihet råder inte. En grundläggande fråga. Och de som är politiskt aktiva har efter långa fängelsestraff nu utvisats ur landet, vilket man inte på något sätt bör försvara. Vi mötte även Rosa vars son nu fängslats pga att hon är politiskt aktiv. Sonen har ett handikapp som gör saken än värre och hon är mycket orolig för hans hälsa. Regimen på Kuba hittar olika anledningar att fängsla folk. Har man ingen anledning så hittar man på något.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.