Alliansens valmanifest- snyggt jobbat

Det är helt otroligt bra att vi fått ett alliansmanifest. Att miljöpolitiken fick ett så stort utrymme på presskonferensen var pricken över i´t. Satsningar på jobb och företagande och att minska ungdomsarbetslösheten är jättebra. Man talar om billig tandvård till ungdomar hos sossarna, men om de istället får jobb kanske de kan klara en tandvårdsräkning som de inte klarar utan jobb. Alliansen gör ändå en tandvårdssatsning vilket är bra. Vår Catrine Pålsson i riksdagen har länge sagt att "tänderna tillhör kroppen".  Nu har hon fått igenom förbättringar på detta område. Det är bra att man också gör satsningar på kvinnors företagande och åtgärder för att minska våldet mot kvinnor. Vi får inte förtröttas i arbetet med att minska våldet mot kvinnor. Det enda aber är väl då fastighetsskatten som under nästa år slår sämre med alliansens förslag än sossarnas. Men jag har svårt att tro att Hägglund skulle gått med på dagens skrivningar om han inte kännt sig trygg att det kommer ett nedmonteringsförslag. "Fastighetsskatten ska bort, så enkelt är det" står det på en av mina valaffischer. Det är självklart att vi ska få igenom ett förslag som innebär att den statliga fastighetsskatten försvinner. Den var ju kommunal i begynnelsen, låt den återgå till en kommunal avgift för service kring fastigheten. Vad får vi av Göran Persson idag för dessa pengar? För övrigt var fastighetsskattedebatten igår i Kungsan lysande. Göran Hägglund gjorde ett bra intryck och många i publiken skrattade åt hans underfundiga skämt, såna som bara han kan göra.

Annars har dagen varit intressant med bl a en träff med medlem i SRH , Restaurang och Hotellbranschföreningen. Träffade en tjej (Carin Olson) som driver konferensanläggningen vid spårvagnshallarna. Kul att det var en kvinnlig företagare. Hennes argument för att jag som politiker ska driva deras frågor var bra och konkreta. Hennes punkter var bla. Sverige lägger mindre pengar än Albanien på att marknadsföra sitt land utomlands(Albanien ett av Europas fattigaste länder...) , den svenska turistnäringen inbringar mer inkomster än de 9 största företagen i landet som Volvo, Pfizer, H&M mfl. Näringen är personalintensiv och ger många jobb, jobben stannar i Sverige osv. Tack för alla goda argument!

Annars har jag varit ute med Inger Davidson på em och valtalat och delat broschyrer. Sedan har jag talat med väljare i valstugan. Vid 19 tiden gav jag mig hem för att laga mat och se på Tv om alliansens utspel idag. I morgon blir det möte med Amnesty, tal i RInkeby, debatt hos Liberian Development forum och sedan tal på Kristdemokraterna Järva Västerort på kvällen. Hoppas hinna hem till 20 då Häggis är med på SVT i utfrågning. Kan det möjligtvis handla om fastighetsskatt och familjepolitik tro?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.