Riksdagsledamot

Nu har jag inte skrivit på länge.. jag har haft fullt upp. Varit på riksmötets öppnande som kvinnoförbundets ordförande förra  tisdagen. Sedan blev jag själv invald i riksdagen i och med att Göran Hägglund i fredags blev minister i den nya regeringen. Vi satt på jobbet på tingsrätten och kollade på TV i fredags-hela regeringsförklaringen och sedan vilka ministrar som utsågs. Domarna och andra var nog besvikna över att domstolarna inte nämndes i talet. Hela ledningsgruppen med chefsrådmän kollade också på det hela i TV- de var förstås intresserade av vem som blev justitieminister(brukar alltid vara en jurist-tror inte Beatrice Ask är det) och sedan om domstolarna nämns. Men inget denna gång. Jag bjöd på tårta på em för pe-enheten, sekretaritate och it-enheten. Jag hade redan börjat packa under veckan, då jag ANTOG att Göran Hägglund ville bli minister. Och det innebar alltså att jag blir riksdagsledamot under hans frånvaro. Lagmannen sa att hon var stolt att skicka två personer till riksdagen. Det var jag och sedan blev Anti Avsan, en av våra domare, riksdagsledamot för moderaterna. På tingsrätten ses det som ett fint uppdrag. Man är ju lagstiftare som riksdagsledamot förstås. Det kändes konstigt att säga adjö på fyra år till alla fina arbetskamrater på tingsrätten!

I måndags var det då dags att röra sig mot riksdagen. Jag började fm med en träff med Marie Nilsson Boij från P! Gender som gjorde intervju. KOmmer visst nästa onsdag. Handlade om valet och jämställdheten.

Måndag em var då mest intressant. Vi skulle ha partigrupp kl 14. VIlket utskott skulle vi få var och en? Jag fick arbetsmarknadsutskottet som ordinarie ledamot. Bra tycker jag. Viktiga frågor om arbetsmarknaden men även frågor om jämställdhet óch integration finns i det utskottet. Jag tror också att jag har bra erfarenhet av jobbet som personalkonsulent vad gäller arbetsrätt, arbetsmiljö, rehabilitering mm.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.