Budgetdebatt och ministeravgång

Spännande idag med budgetdebatt och en ny regering. Känns som nytt i världshistorien, som om sossarna alltid skulle vara där liksom. Jag blev imponerad av Anders Borg. Det var första gången jag hörde honom tala. Han var lugn och verkade veta vad han talade om. Kanske mer ekonom än politiker. Men samtidigt är det inte retorik man i första hand ska syssla med som finansminister-så tycker i alla fall jag-utan man ska veta vart man är på väg med ekonomin. Även SVT Aktuellt klarade han bra. Ja, det verkar lovande för de år som ligger framför. Vi har ju fler saker som vi kristdemokrater slåss för men allt kan inte komma på en gång. För kvinnornas del är budgeten helt ok. Riktigt hur det slår mot ensamstående kvinnor kunde jag dock inte utröna, men lägre skatter bör ge ett stöd till dem ekonomiskt. Vill du läsa mitt pressmedd så gå in på kvinnoförbundets hemsida www.kvinnor.kristdemokrat.se

 Så var det då dags för ridå för minister nummer två. Stegö Chilo avgick idag måndag, efter alla "skandaler". Med tanke på alla upprörda moderater som jag talat med och som offentligt sågat både Borelius och Stegö var deras dagar kanske räknade ganska tidigt. Men för Reinfeldt var det ingen bra start. Snart får man nog skaffa fram ett formular A1 om vad man gjort eller inte gjort. Kanske media kan ta fram den , så att alla statsministrar kan sätta kandidater på att svara på dem innan de tackar ja. PRecis som man när man söker jobb får göra personlighetstester. Det senare kanske också skulle behövas i och för sig! De män som igårkväll sågade Stegö i SVTs Agenda och som hade koppling till Timbro förvånade. Att på bästa sändningstid halshugga en minister så offentligt kändes väl magstarkt.  Men visst jag inser att det var nödvändigt att hon avgick- men det är tufft personligt. Så nu undrar jag varför kvinnorna är mer utsatta än männen. Räcker det med HUR man svarar- eller är det de facto vad man gjort som avgör?

Jo, en helt annan sak. Jag har fått blommor till riksdagen av en person, Annika Sundström med grattis till min riksdagsplats- men vet inte vem det är. Om någon vet vem det kan vara så hör gärna av er! Ha det bra!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.