Fp dataintrång

Så kom då igår åtal mot sex personer knutna till det som kallats dataintrånget hos folkpartiet. Antingen är det så att detta är något unikt eller så är det vanligare än vad vi trott. Att spionera på "finden". Det sker säkert inom många samhällssektorer. Jag har en känsla av att det kontrolleras en hel del av nättrafik av både telefoner och datorer. Jag är kanske konspiratoriskt lagd, men det är ju idag vad jag förstår ganska lätt att kontrollera data- och telefontrafik utan att någon kan kontrollera det.  Ikväll visade SVT ett program om övervakningssamhället. Man blir ganska mörkrädd faktiskt. Vart är vi på väg? 

När det gäller den politiska sfären så tror jag att vi politiker måste vara vaksamma på dem som vill övervaka oss. Ofta talas idag om "rehållningsarbete" i mediaarbete och man vill gärna kontrollera vad som går ut i media från partierna. Jag tror detta är livsfarligt för demokratin. Jag har förståelse för att man vill göra som i näringslivet: värna varumärke och sätta rätt profil och image utåt eftersom media fått sådan otrolig makt. Men vad blir det med demokratin om vi politiker inte kan tala fritt utan först ska kontrolleras av mediastrateger och annat. Begränsar vi då inte yttrandefriheten? Och om inte vi politiker vågar tala fritt, hur blir det då framöver. Jag vill gärna ha råd och stöd i mediakontakter och det tror jag många politiker vill. Vi går gärna utbildningar om hur vi ska bli bättre. Och jag tycker man ska tänka strategiskt för att nå ut. Men vi får akta oss för att få "strateger" som likt de som nu åtalats, tappat greppet och där målet helgar medlen. Det är "mediatalibaner" som vill få information till vilket pris som helst och använda vilka metoder som helst till slut. De styr sedan mediaflödet ut från partierna. Till slut vågar ingen säga ifrån och säga: dessa värderingar delar inte jag! Nej, "renhållningsarbetet " ska handla om att inte inlåta sig i metoder som man inte kan stå för i ljusan dager. Säkert blev många, särskilt unga personer berusade av det tempo som omgav alliansens strateger och de ville visa sig på styva linan för att vinna gunst i ledarnas ögon. De blev fartblinda. Nu hoppas jag på en uppstramning och självsanering i "branchen". Vi politiker säljer inte en vara vilken som helst, vi förmedlar värderingar och idéer som vi förvisso kan få hjälp att förpacka. Men vi måste få tänka och tala fritt, annars förminskar vi demokratin och är på ett sluttande plan.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.