Arbetslivsinstitutet

Idag hettade det till i riksdagen i en intepellationsdebatt. Jag gick till kammaren mer för att lyssna på en debatt som berör det utskott jag sitter i- arbetsmarknadsutskottet. Vi hanterar frågan om avvecklingen av Arbetslivsinstitutet och det var det som diskuterades. Efter ett tag spårade debatten ur på något sätt. Sossarna hade ett högt tonläge, men sedan spädde centerns Frederick Federley på deras eldande. Han blev så retorisk så att det hetsade upp sossarna ändå mer. Särskilt när rasbiologiskt institut drogs som någon slags jämförelse.... jag gillar Frederick men det vore nog bättre att diskutera vad som ska ske istället för att inlåta sig i enbart ideologisk retorik. För detta handlar om ett stort antal forskare som ännu inte vet vad de ska göra när insitutet avvecklas. När vi talar om vad vi vill och metoder och annat så kanske det funkar. Men man får laga efter läge. Vi ska debattera men vi ska också ha respekt för dem som berörs av våra förslag. Det kändes som en uppenbar risk idag att vi inte gav lyssnare och Tv-tittarna den känslan idag i debatten.

Så arbetsmiljöforskning ska finnas kvar, men inte i den form den nu har, direkt under arbetsmarknadsdepartementet. Den bör bli mer fristående och knytas till universitet och högskolor eller i någon annan form. Jag kände mig hur som helst till slut tvungen att gå upp och påpeka att jag (som kristdemokrat) tyckte att forskningen är viktig och att vi ska avveckla institutet men inte arbetsmiljöforskningen.  Jag kommer att följa frågan...

Har idag träffat Bam Björling på Kvinnoforum. Hon vill gärna ha kontakt med oss i kvinnoförbunden.

Kvällen avslutades med stadsdelsnämnd i Abrahamsbersskolan. En fråga från en medborgare om allt hundbajs som är ett otyg på olika ställen, fick sossen Gerd Granlund att säga :"Ja, det har Desiree ju motionerat om." Hon verkade tycka det var bra.(Men sossarna ville inte göra något när jag hade interpellationen uppe(som det var) i fullmäktige.) Så nu är det upp till moderaterna som ska ha snygg och trygg stad att börja saneringen!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.