Bortglömd blogg?

Ja i sommartider blir det mindre bloggande. Tiden springer iväg. Man slits mellan allt privat som ska hinnas med och att avsluta grejer på jobbet. För efter Almedalen har det trots allt blivit en del jobb. Jag har varit på möte med Serbiens talman i riksdagen, varit på Franska ambassaden på 14 juli, rensat papper på riksdagen och skrivit artiklar mm. Mejlen verkar inte heller ta ledigt tyvärr. Rensar och rensar. Snart måste jag rensa här hemma också. Hemmakontoret är fullt med papper det också...varför sparar jag så mycket?

I politiken är det svininfluensa, ungdomsarbetslöshet mm som slår igenom stort. Att Sverige gått in i EU -ordförandeskapet märks också och ministrarna jobbar för högtryck som det verkar. På tal om franska ambassaden så kommer det en del mejl nu med upprop om att bevara Svenska institutet i Paris. Jag tycker det låter rimligt. Kultur, Frankrike och Sverige har mycket ihop...

Privat har jag hunnit med att arrangera min pappas 85 årsdagsmottagning. Han orkar ju inte längre själv ordna med sådant. Det blev jättefint med uppdukning i en lokal på äldreboendet. Vi pyntade och gjorde fint. Vi köpte nya byxor och skor till honom, så han skulle vara riktigt fin. Filadelfiakyrkan uppvaktade pappa, men även hans vänner. Jättemånga fina tal. (Pappa tyckte dock att "de inte skulle överdriva". Han har verkligen distans till sig själv!)Tårta och kaffe räckte till alla gäster men också till den fina personalen på hans avdelning..

Efter kalasandet i förra veckan, for vi en sväng till goda vänner i Skummeslöv, Halland. Vi tog turer runt i Båstad, Torekov, Hishult, Höganäs mm. Kulturaktiviteter också förstås med konstmuseer och jazzkväll. Idag har vi varit uppe till svärföräldrar och besökt Älvkarleby fors. Åt lax förstås.  

Skrivit en grej till en tidning nu, men ska snart ladda om för lite semester igen.

---{}---

Almedalen fredag-min sista dag i Visby för denna gång!

Så är man äntligen hemma i Bromma igen efter en hektisk vecka. Vaknade ganska trött idag. Skulle packa och läsa igenom några dokument som jag hade med inför träff om tobak på förmiddagen. Cancerfonden och Läkare mot Tobak hade samlat 12 personer till ett samtal . Det varex Kriminalvården som berättade om ett intressant projekt där man tagit bort möjlighet för intagna att röka mer än en timme per dag. Och det funkade jättebra. Där var företaget Expert i Visby som bara anställer rökfria personer, Ewa Werkelin från Kneippbyns camping, som berättade om i princip samma regler för sina anställda då man jobbar mycket med barn. Saco, läkarförbundet, tandläkarförening, vårdförbund, Sveriges kommuner och landsting mfl. var också med. Som politiker var det bara jag och Barbro Westerholm från folkpartiet. Tanken från inbjudarna var att få oss alla att göra mer för att förebygga rökning. Vår folkhälsominister Maria Larsson från mitt parti kd tycker jag redan gör mycket, men visst kan vi göra ännu mer.

Åt lunch med Hillevi Engström från moderaterna som är ordf i arbetsmarknadsutskottet innan vi gick till eftermiddagens seminarium med Kvinnolobbyn. Seminariet handlade om hur krisen kan påverka kvinnor och jämställdheten. Getrud Åström, känd jämställdhetsexpert ledde samtalet med oss, en från varje parti. Alla kvinnor förstås...¨dessutom var två forskare inbjudna. Jag vet inte om vi kom fram till några enkla svar. Men från min sida så anser jag det viktigast att vi har en stabil ekonomi, som räddar välfärdsjobben men också ger stabilitet åt företagen. Viktigt att vi satsar på kvinnors entreprenörskap men också att vi ser till att män delar mer av arbetetet med barn och hem mm.

ja, sedan var det bara att ta flyget hem...taxichauffören som tog mig till flygplatsen i Visby undrade om jag nu kunde stänga av telefonen och ta ledigt. Nja, sa jag, vi har ingen semester och vi är alltid i tjänst, så egentligen ska vi inte göra det. Det tyckte han var konstigt. Ja, ibland skulle man faktiskt vilja ha reglerad arbetstid...

Sonen som fått en grillbok i studentpresent grillade gott till hela familjen ikväll. Sedan lite tv och Morden i Midsommer på det..i morgon ska vi till pappa på sjukhemmet...

---{}---

Almedalen torsdag

Ännu en dag har gått i värmens tecken. Idag tog vi det lite lugnt på förmiddagen och varvade ner. Kl 13.00 började partiets aktiviteter med ett seminarium om integration. Sedan gick jag på en bokrelease som några kristdemokrater höll i. De lanserade en bok om "Frihet, familj, flit och företagsamhet". Och den handlar om att man tycker partiet ska gå i en konservativ riktning. Jag vet inte...men jag fattar ingenting. För det är en annan ideologi som moderaterna har som sin ideologi och inte vi. Så jag har inte fattat varför detta ska vara något att sträva mot. Vi är kristdemokrater och man måste ta fram den internationella kristdemokratin. Annars får man väl starta ett nytt parti tänker jag. Men om 10 procent kan tänka sig kallas för konservativa så är det inte så stort parti man kan bli...men jag får läsa boken nu och se-kanske får vi någon ny input som vi kan ta tillvara.

Göran Hägglunds tal i Almedalen var bra och med många roliga poänger. Förstod inte riktigt varför han gav rallarsvängar till kultureliten. Visst de gillar inte oss kanske, men vi når inte dem med motstånd. Att hoppa på genuspedagoger och pappamånader fattar jag inte heller mig på. Men annars var det ett tal som gick hem. Och  i den mobilpanel som jag är med i så fick Göran höga poäng för sin insats. 3,75 på en skala 1-5.

Sedan var vi på efterfrågat med intervju av Adaktusson. Det var kul- och Göran var med på noterna. Mycket folkoch många applåder. Mat med partivänner efter det på Hotel Almedalen. Sedan släntrade vi hem i natten och nu ska jag läsa på lite inför morgon dagens övningar. Tobaksseminarium med Anna Ekström från Saco och Bågenholm från läkarförbundet. Det blir visst en sluten tillställning. Men på eftermiddagen är det kvinnoseminarium. Får se hur det går. Gertrud Åström som leder.

---{}---

Almedalen onsdag

Idag möte med kommunikatör för Svenska missionsrådet om biståndet, lunch med väninna, alliansseminarium om EU ordf skapet, mingel hos landshövdingen med Samhall, lyssnat på Mona som jag tog lite väl billiga poänger! Sedan gick vi vidare till apoteksbolagets mingel och sedan avslutade vi dagen på Vinäger. Fruktansvärt mycket folk när vi gick vid halv ett tiden. Men det är så otroligt mycket folk man känner så det är ju häftigt att vara ute på stan. Det är folk från alla möjliga sammanhang som man lärt känna under alla år som politiker.

God mat fick vi på Samhalls mingel, men Apotekets mingel var nog mest välorganiserat och snyggt.

På vinäger där vi avslutade kvällen var det bra servering och bra musik. Kladdkakan jag tog var dock ingen höjdare. I vimlet på Vinäger syntes bla Mona Sahlin, Thomas Östros och Thomas Bodström.

---{}---