Mona Sahlin om rödgrönas valmanifest...

Men Mona Sahlins framträdande i Aktuellt ikväll snöpligt....programledaren frågar om skatter och där snurrar hon in sig ordentligt. Att sänka skatter för vanliga löntagare är dåligt för välfärden sa hon. När programledaren frågade om skattesänkningar för pensionärer, rika som fattiga, var bra för välfärden svarade hon inte. Och på frågan om vad det blev med kvotering av föräldraförsäkringen som de lovat i artiklar tidigare, så var det nu noll förslag trots att deras tre partier vill gå vidare. Så det bidde en tumme. Och nu är frågan om retoriken kring heltidsfrågan också blir en tumme...jag är övertygad om det...för det går inte att lagstifta om på något vettigt sätt jämfört med den lagstiftning som redan finns. Alla som trodde att "nu blir det hårda jämställdhetsbullar" med de rödgröna och som känner sig besvikna. Dom kan nu vända sig till Alliansen... Vi kommer att gå vidare med det vi påbörjat- vi har tiodubblat satsningarna på jämställdhet och går nu vidare ytterligare och med morötter istället för piskor!

---{}---

Göran Hägglund i Svt utfrågning

Kvällens utfrågning av Göran Hägglund i SVT blev lysande. Han var bra i svaren och hade en bra approach till både frågeställare och tv-publik. Och kryddat med humor vilket inte är för vanligt i politiken. Han parerade i svåra frågor som pensionärernas skatter och kring homo- och jämställdhetsfrågor. (Förvånande dock att Hedenmo inte verkade tro att Hägglund ville att pappor ska vara hemma med sina barn!) Annars skönt att vi Kristdemokrater äntligen får svara på andra frågor än just dom . Vi verkar ha kommit in i en ny tidsålder där vi blivit mer tillgängliga för vanligt folk.

---{}---

Vilka är dom?

Vilka är dom rödgröna och vad står dom för? Ja ikväll har vi i media SVT kunnat följa dom i Agenda. Först socialdemokraternas Jan Eliasson som verkade helt inkastad i debatten om Afhganistan. Dubbla budskap och man fattade inte vad han ville. Först går dom ut med stoptid för trupp 2011. I TV säger han dock typ att ...ja fast vi ska fortsätta så länge det behövs! ....Men hur trovärdigt blir detta....till och med programledaren säger att Eliasson nyligen sagt något annat...tydligt att vänsterpartiet håller i taktpinnen vad gäller utrikespolitiken.

och sedan kom analys av s-opinionssiffror. Björn Rosengren, som tillsammans med Ebba Lindsö är kvällens kommentatorer, gör en analys aom går ut på- att det värsta s kunnat göra är att skapa otydlighet i egna väljarkåren genom att samarbeta med v och mp. Ja för min del får dom gärna ha fler presskonferenser där vänsterpartiet står bredvid Mona Sahlin framför kameran!

---{}---

Det är rökt för de rödgröna...

Lyssnade idag på Sveriges Radio P1s utfrågning av Mona Sahlin idag. Det var nästan jobbigt.. radion spelar upp att hon tidigare tyckte RUT avdrag var en jämställdhetsfråga. Nu ansåg hon det inte alls som en viktig fråga för kvinnor. Ang rätt till heltid så ska hon lagstifta om det. Men i motionerna i riksdagen så är det bara vänsterpartiet som har ett tydligt förslag. Mp säger i sin motion att man inte tror det går. Och precis som s så säger man att parterna helst ska komma överens i frågan. Och här svävar Sahlin på målet och säger i radio att ...jo parterna bör komma överens. Men hallå- lag eller inte... Och ang krav för att få a-kassa så tycker ju s också att man ska ha det. De har 100 dagars deltidsstämpling och alliansen 75. De har precis som vi 80% inledningsvis, men trappar också ner eftersom, MEN i en taksänkning. Så fiffigt. Alltså. De har inga alternativ. De vet inte hur de ska få till ett trovärdigt alternativ. Nej, det kändes som det sjunkande skeppet....och hur många är kvar till valdagen...det återstår att se.

Ja apropå det så slits nu landstingrådskandidaten Batljan med att han egentligen tackat ja till ett jobb utomlands. Men han ska valkampanja först säger han...är det inte att lura sina väljare...Och så har vi Bodström som ska åka utomlands direkt efter valet, som han tidigare deklarerade. Man undrar: Har dom vetat länge att slaget är förlorat???

---{}---

Många behöver stöd

Tänkte på när jag varit ute och kampanjat idag på alla utsatta människor som behöver samtal och stöd. Fick ringa ambulans idag när en man blev dålig. Förmodligen både fysisk och psykiska besvär. Sedan var jag i Mörby och där berättade vår valarbetare om en man som gråtit och berättat om en färsk skilsmässa. Och varje dag möter jag personer som behöver samtala om mer än bara politiken. Som socialarbetare känns det naturligt att lyssna på människor. Men man kan ju förstås inte lösa alla problem på plats. Men man får med sig kunskap som man kan använda att förändra i politiken.

I morgon ska jag besöka Telenor för att höra hur de arbetar med att ta in personer med funktionsnedsättning i arbetslivet. Har kollat på en video där personer berättar om hur de känns att ha fått ett arbete.

http://www.telenor.com/en/people-and-opportunities/programme-for-the-physically-challenged/

---{}---

Till minne av offren för Nazism och kommunism

Idag var det manifestation på Norrmalmstorg . Jag var med och talade från KD. Dagen är till för att minnas nazismens och kommunismens offer. Det är fruktansvärda övergrepp som begåtts, men som begås även idag runt om i världen. Den Kristdemokratiska rörelsen har alltid tagit upp kamp mot totalitära stater vare sig det är på höger eller vänsterkant.

---{}---

Mp för månggifte och Bodström mot drogtest

Ja idag fick vi i morgonradion höra om Peter Eriksson som förklarade att MP var för månggifte...oj...antar att det är män som ska ha många fruar och inte tvärtom! På frågan hur många man kunde gifta sig med hade han inget svar...

Sedan kom ett radioinslag där Bodström och Ask får frågan om att göra ett drogtest. Ask gör det medan Bodström tackar nej. Ja vi lever i ett fritt land. Men det gav ju en konstig signal förstås..

---{}---

Alliansen leder...

Det känns bra att tidningarna rapporterar att Alliansen leder. Samtidigt kan man inte ta något för givet. Idag har vi satt upp valaffischer runt om i Bromma. Lokalavdelningen hade flera team som åkte ut idag. Moderaterna hade tagit alla bästa platserna när vi kom. Men vi hittade ok platser i alla fall.

Veckan har gått fort. Det har varit en hel del debatter. Bla. radiodebatt på P1 i torsdags em om Europapolitik, Synskadades riksförbund, HBTQ -inte debatt utan man intervjuade tre partier på en kväll, däribland KD och det gick bra. Ingen som buade ... Expressens valstuga på Sergels torg var jag på i fredags. Varje parti har en tid (halvtimme) varje dag. Och jag har två gånger kvar där. Talade om jobben framförallt. Och det jag brinner mest för just nu, att göra mer för personer med funktionsnedsättning.

Har också varit i Norrtälje på torget med KD gäng och kampanjat. Men även i Alvik som är mitt hemområde. Vi björ på kaffe och bulle, vilket var mycket uppskattat. I morgon dax igen för kampanj. ..

---{}---

Fastighetsskatten

Idag skriver SvD om de rödgrönas ändrade förslag kring fastighetsskatten. Östros säger att gränsen för den högre beskattningen 2010 kommer vara cirka 6,5 till 7 miljoner(mot tidigare förslag på 4,5 miljoner)Alltså ..nu är det snart bara oss i Bromma man vill komma åt känns det som. Hoppas alla Brommabor reser sig som en man och röstar på KD och Alliansen!

De rödgröna säger att man inte ska drabbas av uppräkningar av taxeringsvärden. Mp säger att "det är rimligt att fastighetsbeskattningen inte bara ökar och ökar..." . Ja men det är ju det som är grejen med taxeringsvärden. Varför då har taxeringsvärden kvar? Nej, ta bort dom som KD föreslår!

 Jag kan inte rå för att värdet på hus i mitt område stiger medan jag bor här. Det är inte rimligt att när priset på de bostäder grannar säljer för ökar, höjs mina boendekostnader. Däremot är jag beredd att betala lite mer av vinsten när jag flyttar.

---{}---

Idag kom KD med sin reklamfilm inför valet

http://www.dagensmedia.se/nyheter/kampanjer/article2457668.ece

här kan du kolla in vårt partis valfilm...om ett mänskligare samhälle....

---{}---

Besök i verkligheten

Idag har jag varit med på en förmiddagsturné med Svenskt näringsliv som ville visa några privata vårdföretagare i Stockholm. Det blev FysioLab på Sofiahemmet och Söderdoktorn. Den senare en privat vårdcentral som nu varit igång sedan år 2000. De berättade om sin resa från offentlig till privat. Det var två kvinnor, en sjuksköterska och en läkare som nu var delägare tillsammans med bla en annan läkare och en undersköterska. Spännande och höra hur man bemötte patienter förr och hur man nu jobbade med tillgänglighetsfrågor på ett helt nytt sätt.

På em var jag på besök i Solna-en Seniorträff som finns där för äldre som känner att man behöver gemenskap. Väldigt bra verksamhet.

Ikväll har jag haft KD lokalavdelning hemma hos mig. Vi hade lite kick-off. Så jag hade fixat lite mat på tema persika och citron. Citronmarinerad kyckling med sallad på babyspenat, persikor, rödlök, valnötter och grönmögelost. Sedan bakat efterrättskakor. En persikopaj och en citronkräms kaka...med grädde. Blev helt ok

I morgon blir det mer kampanjaktiviteter....

---{}---

Sommaren går mot sitt slut...

Almedalen är för länge sedan över och jag har varit ledig...och varit på Mallis och hemma. Hemma har det varit blandat väder och därför har jag sett om det blev 11 eller 12 filmer i sommar, för att ta igen allt man missar under riksdagsterminerna. Läser om alla bra filmer i tidningen men orkar inte gå på bio. Då är ju hyrfilm helt ok!

Almedalen förflöt riktigt bra. Jag hade 16 olika bokningar under må-fredag.Var hårt tempo men jättekul. Bodde med tre riksdagskompisar i en lägenhet mitt i centrala Visby. En lägenhet med fantastisk utsikt och möjlighet för oss tjejer att avsluta kvällen balkongen. Jag presenterade en rapport med namnet KD+facket= sant. Om partiets syn på facklig verksamhet utifrån vår historia men även idag. Att organisera sig och engagera sig för sin vardag är ett kristdemokratiskt signum. Inte alltid så känt, särskilt inte det internationella kristdemokratiska fackliga engagemanget. Jag och min kollega Lennart Sacredeus ordnade ett frukostmöte där vi bjöd in facket och det kom 20 personer vilket verkligen var över förväntan. Vi tog upp bla att vi inte tycker att facket ska välja partier utan vara fria. Att inte alla medlemmar vill bli stämplade om man inte är s-märkt.

Nu är valrörelsen igång och idag var jag och delade flygblad i tunnelbanan. Nu får man börja ta fram sina personvalsfoldrar. Det är visst några tusen beställda...och dom ska ut i brevlådor osv. Bokningar sker för fullt nu. Det blir Piteå, Sundsvall, Hudik och Gävle vid sidan av Sthlm. Jag har debatter och studiebesök inbokade. Ska bli spännande med alla nya intryck. Ska försöka rapportera på bloggen vid sidan av andra medier....

Om du vill veta mer om vad jag gjort så gå in på ex DN val och se vilka frågor jag tagit upp i riksdagen. Kommer även en valpejl på SVT där man kan kolla in olika kandidaters frågor.

I morgon blir det besök ,för oss alliansare i arbetsmarknadsutskottet ,hos vår nya arbetsmarknadsminister-Tobias Billström. Blir bra att få höra lite óm hur han tänker kring valet och jobbfrågorna.

---{}---