Regeringen i halvtid mm

Svt kör intressanta morgondebatter med anledning av att regeringen nu regerat halva mandatperioden. Bra och spännande faktiskt. Och allra bäst: Motståndarna blir ganska avklädda faktiskt. För vad har oppositionen egentligen att erbjuda för alternati? Det är liksom "allians light". Alltså inget bättre än orginalet. För de vänder och vrider sig inför frågor om privata utförare, ersättningsnivåer mm. Mona är nu tydlig med att a-kassan ska vara en omställningsförsäkring, säger det mer tydligt än tidigare. I morse sa hon i Tv soffan att hon inte kan lova något med ersättningsnivåer, dvs höjda, medan gruppledaren i riksdagen Österberg "skrivit det i sten"(och som programledaren sa; inte "huggit det i sten") . Mona säger nu att det finns en borte parantes också, i a-kassan. Och sedan förmögenhetsskatten...denna hemska sak som vi tagit bort (trots att vi annars ser kapital lämna landet vilket vore olyckligt) Stig Malm säger senare i Tv soffan att det inte är en viktig fråga....Ja, så kan det låta. Blåa och röda sossar blandas än så länge och man kör dubbel agenda för att hålla alla dörrar öppna. Och med vänstern, ja det vore faktiskt toppen om Ohly kom med, i gänget undrar jag om sossarna har en chans i valet 2010. Och de vet ju att de har stöd ändå av vänstern så varför bjuda in dom? En riktig rysare för s...

Sen jag skrev sist har jag hunnit med en turne till partiet i Västerbotten. Besökte Vindeln och Ultervattnet utanför Roberstfors. I Ultervattnet åt vi surströmming och prata politik. Jag älskar surströmming så det var ju toppen. Men en mamma från Gävle har jag växt upp med fisk i alla dess former. Och surströmmingsfesterna hör hösten till.

I tisdags öppnade riksdagen med pompa och ståt som vanligt. Sonen som börjat läsa statsvetenskap fick följa med för att se hur det går till. Konserten på kvällen i konserthuset var fantastisk. Sibelius fick ett uppsving i mitt hjärta.

Onsdagen hade vi utskott med EU information/överläggning med Littorin och Sabuni.

På onsdag eftermiddag talade jag på demonstration för en kvinna som sökt asyl, Karimsadeh-mer info finns på kvinnoförbundets hemsida.

Igår torsdag deltog jag för partiet i en debatt om Lissabonfördraget. Allla partiet plus Junilistan deltog i 2a kammarsalen. Det var över 180 personer där vilket får räknas som bra, förutom att det kommer sändas på Svt 24 på måndag kl 14. Vi talade om för och nackdelar med fördraget och om vad som händer nu, när Irland röstat nej. Ja, det återstår att se. Osäkert läge.

Nu ska jag snart bege mig till kvinnoförbundet och vi har styrelse och senare också en EU utbildning. Så det blir möten från 3 idag till 12 på söndag.

Tur att det är så kul med politik. Såg att Aftonbladet i somras citerade något jag sagt i intervju till tidningen Hemmets vän om att det är ett fantastiskt jobb där man lär sig något nytt varje dag- man hoppas förstås också att man gör skillnad för någon människa i världen med allt jobb...

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.