Volvo PV- hur ska det sluta?

Den 17 oktober bloggade jag om att staten kanske måste göra ett övertag av Volvo PV för att rädda jobben i Sverige och för att rädda Volvo som varumärke. Många uppfattade det nog som en galen idé(även jag själv!). Men nu hörs det överallt. Och när jag i helgen lyssnade på finansministerns intervju på TV4 lördagmorgon så verkade han fundera på samma sak. Vad kan göras...Ja det är ju naturligtvis helt galet att staten ska driva bilindustri. Men egentligen inte konstigare än att ha drivit spritfabrik i massor av år. Nu är ju Volvo inte lönsamt. Så det är ju skillnad förstås. Men när man tänker på kostnader för arbetslöshet, a-kassan som passiviserar. Och om man tänker att staten ska gå in med pengar till arbetsförmedling, till utbildnings och forskningspengar. Ja, då kanske det vore vettigt att hitta en lösning som kanske ger något tillbaka, jämfört med förlorade dagar i utanförskap. Men visst, det måste finnas en framtid. Och nog finns det väl en framtid för bilar. Men de måste bli klimatsmarta och tysta och säkra. Om vi nu satsar på forskning så gör det proaktivt. Lyssnade på en man från ett företag som fått pris av centerpartiet, morphic som jobbar med vindkraftverk. De hade en äldre man i företaget som var ägare men också lite uppfinnare och som hade en uppfinning som verkade helt otroligt intressant, även om jag fattade hälften så var det helt klart en framtidsgrej för bilarna. Det var ideer och forskning som han hade med sig från försvarsindustrin.

Frågan är om nu alla eu länder kommer stoppa varandra för att ingen ska komma före...opel fick visst nåt miljöföretag som lagt bud för att utveckla en miljöbil. JA, snabbast vinner...Men vad ska det kosta? Ja, tänk om sossarna sa att :istället för att höja taket i a-kassan som kostar 7 miljarder så lägger dom det till ett bud på Volvo. Från passiv åtgärd till aktiv handling. Och för regeringen handlar det om. Vad kostar det att inte agera?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.