Okej back to front...

Nä, nu måste jag skriva igen. Mitt riksdagsår slutade med vinterkräksjukan. Det var en dag då jag skulle debattera i riksdagen. Men det gick bara inte. Jag som i princip aldrig är magsjuk drabbades. I och för sig inte konstigt då hela familjen fick det... men det var ingen bra dag. Vår huvuddebatt i arbetsmarknadsutskottet...och ingen kunde rycka in heller även om jag hade ett tal som kunde lästs upp till protokollet. Men jag fick sjukskriva mig helt enkelt. Men det gick ju över ganska fort. Sedan har jag försökt ta det ganska lugnt. En riksdagsledamot måste ta ansvar för sin hälsa och vila också. Vi har ju en härlig julafton. Vi var 17 hemma hos oss och vi såg Kalle, spelade spel osv. allt som vanligt. Pappa som nu fått ett äldreboend ville också vara med minsann. Han älskar familjeträffar! Och det ska vara MYCKET mat...hans aptit är det inget fel på. Jag är nöjd att få vara med familjen och sedan är vi med goda vänner på nyårsafton. Så lite middagar och så har hunnits med. SLäkt och vänner-ni är så viktiga och betydelsefulla! Tack för att ni finns!

Politiken har jag följt med tidningar, mejl, och läst lite dokument och rapporter om både arbetsmarknad och vår kommande rapport inom kvinnoförbundet om livspusslet. Den stora frågan där kommer väl handla om: Hur helig är familjen, när man vill ha in jämsställdhet i familjen. Står familj och barnens bästa mot jämställdhet. Jag tror precis tvärtom...

Vi skriver nu den 10 januari- lördag em. Jag på tåget mellan Malmö och Stockholm. Toppen med internet på SJ.Jag har varit på en liten turné. Igår morse flög jag till Trollhättan. Där besökte jag Volvo Aero. Det var på initiativ av en man i vårt fackligt sociala nätverk. Han tycker det är skrutt om vi inte fortsätter stödja Arianeprojektet. Ett rymdforskningsprojekt som vi har med andra Europeiska länder. Regeringen har tydligen sagt att man inte ska stödja detta längre...men om vi inte gör det så kommer vi att mista kompentens till ett annat EU land. Volvo Aero gör munstycken och annat som man är specialister på för raketer. Dessa raketer används sedan för sattellitövervakning. Det är för miljöövervakning men även för telecomindustrin mm. Vem har tillgång till rymden. ja det var en fråga vi diskuterade. EU vill inte vara beroende av USA för vad som får skjutas upp eller inte. Alltså måste vi ha ett rymdprogram själva i EU. Och tillgången till rymden sköts tydligen av ett FN organ som ser till alla de hundratal satteliter eller föremål som cirkulerar i rymden. Egentligen ganska intressant....Hur som helst så ligger det väl något i att Sverige bör vara med i detta för att ha insyn och inflytande. Vi som har en stor telecomindustri. Eller? Ja, jag tycker det verkar vettigt. VI behöver också spetskompetens som kan kommersiliseras. Vad jag förstår så kostar det bara något kring 11 miljoner Euro för Sverige. Det är nålpengar i vår EU budget...så tänker jag i alla fall.

Sedan for jag igår kväll mot Malmö- och har idag varit med och talat på en Knutsfest som kvinnoförbundet arrangerar. Temat var Europa och jämställdheten. Jag var förvånad att ett 30 tal personer kom trots den tuffa rubriken, och att ca hälften var män! Jag drog vårt partis EU program med ett jämställdhetsperspektiv på varje område. Jag drog vad som är aktuellt inom EU. Jag har fördelen att sitta i EU nämnden och se vilka frågor som är aktuella. EU är ett superviktigt och intressant samarbete.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.