Barack Obama installerad

Enormt att se från installationen av USAs 44e president i tisdagskväll. Han får en tuff utmaning med ekonomi och jobbkris, krig, sjukreformer mm. Hans tal var väl avvägt. Själv hoppas jag på en president som ska vara bättre på utrikespolitik än föregångaren och som leder världen mot ökad säkerhet och trygghet. USA spelar en stor roll i världspolitiken, det går inte att förneka.

I riksdagen hade vi idag ,i vårt utskott , statssekreterare Jöran Hägglund från centern som berättade om hur samordnarnas arbete fortlöper ute i landet med anledning av de ökade varslen. Han gjorde en bra dragning och svarade bra på frågor efter. Exakt vad som sades får man väl inte blogga om antar jag eftersom mötena inte är offentliga.

Ikväll har jag varit på Kurdgala. Jag har representerat partiet på galan som ägde rum på Södra Teatern. Med i salen fanns Birgitta Ohlson, Fredrik Malm, Maria wetterstrand, Lars Ohly bla. En centerkvinna, som tidigare varit riksdagsledamot fick ett av priserna för sitt arbete med att stödja verksamhet bland kurder i Turkiet via en förening. Det blev lite väl långt program...

Nu måste jag försöka förbereda min interpellationsdebatt för i morgon bitti. Jag ska debattera med Leijonborg om varför vi inte i lärarutbildningen får in ämnet sex- och samlevnad. Det behövs bättre kunskaper. Bara ett fåtal lärare har kunskap på området.

Vi får se hur det går. I morgon kväll måste jag också vara borta, då är det en extra stämma i partidistriktet om eu-valplan bla. Sedan längtar jag till helgen. Inga möten i denna helg. Då blir det besök hos pappa, bio med sonen och hans gudmor, middag med våra vänner Dahlins på söndag. Snart får jag njuta av helgen. Nästa helg är det kommundagar i Örebro så då går en helgdag liksom helgen därpå då jag ska till Olofström och Karlshamn för att tala om krisen i fordonsindustrin. Det är på inbjudan av det lokala partiet. De är nu årsmötestider så då får man fara runt lite. Men borta bra men hemma bäst.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.