Möte med Frankrikes jämställdhetsminister

Idag hade jag förmånen att få representara riksdagen på en lunch med den Franska jämställdhetsministern Valérie Letard. Lunchmötet ägde rum på den franska ambassaden och vi var fyra svenskar inbjudna. Jag, Sveriges kommuner och landsting, LO och Almi företagspartner(som jobbar med regeringens arbete för fler kvinnor i näringslivets styrelser). Vi var 16 runt bordet och jag fick berätta om det svenska jämställdhetsarbetet. Ministern ville höra om arbetet för att förebygga våld mot kvinnor, om hur man förenar familj och arbetsliv och hur vi arbetar för att få fler kvinnor i företagsstyrelser. Letard var en mycket trevlig person och hon var lätt att samtala med och vi hade ett mycket öppet och bra samtal. Hon inbjöd oss att komma på besök till Frankrike flera gånger och jag lovade ta med mig frågan tillbaka till riksdagen. Min franska är inte den bästa, så jag var glad för de duktiga tolkar som fanns med under lunchen. Jag tackade avslutningsvis för en fantastisk lunch och för initiativet till denna lunch. När vi skulle skiljas åt, fick vi med oss en varsin kartong med små franska kakor från ett bageri i Paris. De var ljuvliga!

Sedan skyndade jag vidare för ut till EU kampanjandet med partiet! Nu väntar åter igen EU nämnd i morgon. Det är många frågor på daordningen i morgon och flera hundra, ja kanske upp emot 1000 sidor handlingar att läsa om man vill läsa allt. Gäller att vara påläst innan ministerarna kommer in en efter en för att utfrågas. Det blir jämställdhet, arbetsmarknad, finans, transport mm mm.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.