EU debatt Agenda

Ella Bohlin klarade sig bra i kvällens agenda. Fick fram betydelsen av samarbete mellan länder.

Men ser man till helheten så var det mycket prat i munnen på varandra. Jag vet inte om någon blev klokare. För i princip alla talade emot sig själva hela tiden. Man vill inte att EU ska syssla med det och det, men sedan vill man att EU ska reglera det och det...Schlyter som vill gå ur EU tycker EU ska göra mer. Men om vi går ur EU, kommer det bli effektivt miljöarbete med ett frivilligt samarbete mellan länder i Europa? Knappast! Och arbetsmarknadsfrågor ska skötas av staterna själva. Men sedan vill man ha en fri rörlighet för varor och tjänster. Men vill vi då inte att dessa tjänster på något sätt ska regleras? Som rätt till en sund arbetstid, rätt till föräldraledighet oavsett vilket land vi jobbar i, rätt till en bra arbetsmijö osv. Det som EU försöker att stärka. Folk måste bli förvirrade.

Frågan om man röstar på kandidat, parti eller partigrupp i EU är inte heller så lätt att svara på.  Själv anser jag det viktigaste vara att delta i en grupp med inflytande. EPP är en sådan grupp. Sedan måste man kunna förhandla och skapa allianser. Man måste kunna språk för att kunna mingla med många länders MEPar.

Synd att inte Piratpartiet var med. Idag mötte vi Falkvinge vid Centralen när vi kampanjade. Han sa att han inte hade åsikter om något utom i fildelningsfrågan. Man undrar då hur de ska agera när andra frågor kommer upp i EU...Och varför är man rädd för att reglera internet. Vi kommer väl snarare behöva fler trafikregler på denna nya form av infrastruktur. De som tjänar på oreglerad internet är de som vill fortsätta barnporrsurfa ifred, och de som inte vill betala för vad det kostar att producera en musikvara. Det är sorgligt att vi hamnat i det läge att politikerna här ikväll inte kunde ge mer svar på hur framtiden ska te sig här vad gäller internet.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.