Almedalen i år igen

I mitt senaste inlägg hoppades jag på en varm Almedalsvecka. Och nog är det varmt allt...pust! Anlände just med båten till Visby och Strand Hotell. Jakob i receptionen sa: "Du bor på fjärde våningen. Tyvärr funkar inte hissen"...Och jag som alltid har bautaväskor! "Ja, men vi kan nog hjälpa dig upp med väskan." Ok-tur att han inte ser väskan under receptionsdisken tänkte jag! Och, visst kom de med  väskan. Juste. I morgon ska det visst funka med hissen ...bra om det funkar på fredag när jag ska hem i alla fall. NU väntar en massa mingel och debatter. Är nog mest nervös för att delta i föreställningen SEVEN i morgon kl 11.15 på Länsteatern. Vi är 7 kvinnliga politiker på scenen. Det har stått om föreställningen i svenskan och DN. Vi ska ju inte vara skådespelerskor, men ändå...Det är ett dokumentärt drama som bygger på intervjuer av sju kvinnorättskämpar från fyra kontinenter. jag ska spela Hafsat Abiola från Nigeria. Att jag fått den rollen förundrar då hon enligt manus är" lång, smal, mörkhyad, talar snabbt, mjuk röst med få pauser. Hon är lätt till sinnes och mycket attraktiv, högutbildad och 30 år." !!!

Det har varit snabba ryck att packa om idag. Kom hem igår kväll från resa till först Sala och Sätra Brunn under onsdagen där jag föreläste på engelska för internationella gäster om jämställdhet i politiken. Sedan torsdag morgon vidare till rikstinget. Rikstinget gick lugnt och stilla till. Inga stora politiska kontreverser även om det hettade till i frågan om kärnkraft, aborter, a-kassan, vårdnadsbidrag mm. Frågor som engagerar många i partiet. Göran Hägglund blev omvald och Anders Wijkman avtackades för sina år i Bryssel. Alf välkomnades och hade ett spännande tal om globaliseringen och förändringen i världen.

 Jag ingår nu i en mobilpanel och kommer att svara på frågor om det som händer eller ska hända här. Får se om det blir spännande. Nu måste jag nog sova snart för att orka med morgondagen!

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.