Almedalen tisdag

Oj, det blev sent igår kväll som vanligt här. Det finns så många att prata med. Vi var ju fem tjejer på Lindgården och vi gick sedan vidare till Donners brunn för mingel. Men det är bara att orka sig upp ändå, dagen därpå.

Har idag bland annat varit på speed dating med SPN, som jobbar med kontakter mellan företagare och politiker. Vi politiker satt på en sida av bordet och företagare på andra sidan. Vi flyttade oss sidled var 4 minut då någon skrek i en megafon. Helt lustigt...men också ganska bra. För man hinner få en insyn i vad den person man möter vill förändra. Och ett möte med hantverkare kommer det nog bli. Sedan många intressanta ideer från företag som  ville jobba med miljöprojekt osv. ´Det var en bra aktivitet.

Sedan var jag medverkande i debatt om införande av ett Hepatit B vaccin. Jag och Nalin Pekgul var på samma sida för en gångs skull. Vi tycker det är en bra grej. Vi klarar inte att bara leta riskgrupper och det kostar förmodligen mer att hantera detta administrativt. Det är inget jätteproblem, men det är ändå så farligt att insjukna i det att vi bör införa det. Och med ökad migration , globalisering och annorlunda sexualmönster får vi nog tyvärr acceptera att vi inte riktigt klarar att hantera detta på ett mer effektivt sätt än att vaccinera. Det är också något som WHO rekommenderar. Jag talade bara för mig själv och som tidigare aktiv i frågan om livmoderhalscancervaccin. Men jag vet att regeringen med kd departement nu utreder frågan om vaccinationer generellt. Det är bra att vår regering tagit frågan på allvar. VI får se vad den kommmer fram till.

Ikväll blir det rosémingel med Prime, lyssna på tal av Maud Olofsson och sedan bufffe hos biskopen. Han brukar ha ett stort mingel varje år. Sedan kan man fortsätta vidare för det är massor med människor som är ute på stan.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.