Debatt om sjukskrivna i Aktuellt ikväll

På Aktuellt ikväll var det debatt mellan s och m om alla sjukskrivna som ska lämna sjukförsäkringen. Det var stupstocken som nu skulle inträda enligt sossarna. Men programledaren visade till slut på Veronica Palms(S) ganska tunna argumentering. Vilken skillnad blir det med deras politik. På det fick vi inget svar. Vi vet att många gått sjukskrivna i massor med år, utan någon hjälp. Det var tydligen humant?!

Jag har jobbat så mycket med rehabilitering av långtidssjuka att jag vet att inte alla kommer att kunna återgå i jobb. Men det måste gå att göra mer för dem som går år ut och år in. Vi bör väl åtminstone försöka. Att lämna människor i passivitet kan inte alltid vara "det goda". För den som behöver en "förtidspension" så ska det fortfarande finnas kvar. Men forskning visar att i princip är det 1/3 som kan återgå till sitt vanliga jobb när man börjar sätta in åtgärder. 1/3 kan gå till annat arbete. Och 1/3 blir förtidspensionärer. Många behöver hjälpen att hitta anpassade arbeten. Det hoppas jag att regeringen ska se till att få igång. Det kan väl ändå inte bli sämre än vad det var under socialdemokraternas tid?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.