Det här med utkvittning

Ja TV4´s Kalla fakta om utkvittning i riksdagen, dvs att man är borta från en omröstning i riksdagen har skapat debatt bland riksdagsledamöter. Det är bra i och för sig. Men det är nästan omöjligt att förklara för folk hur arbetet går till i riksdagen. Varför sitter inte alla ledamöter i kammaren när någon talar, varför är man borta från votering, har man ledigt hela sommaren osv...

Jag känner själv, som jag tidigare förklarat på min blogg att det är viktigt att kvittningsmännen ger tydliga riktlinjer om när man får vara borta. Jag antar att alla partier gör lite olika. Själv har jag varit sjuk någon gång, borta för riksdagens eller mitt partis räkning och då först förklarat vad jag ska göra för min kvittningsman. Han som bestämmer om jag får utebli från omröstning eller ej. Men att säga att jag bara ska vara borta-det går inte. Jag måste uppge för vad, och det tycker jag är bra och rimligt. Men sedan går det ibland ut påbud att någon från vårt parti måste låta bli att rösta för att det ska bli jämvikt mellan partierna. Jag som sitter i rummet bredvid kvittningsmannen brukar säga att jag kan låta bli om det behövs. Men nu funderar man ju på om man ska göra det. Tänk om det är för att Thomas Bodström ska gå till rätten som jag ska låta bli att rösta. Nej, det tycker inte jag är okej faktiskt. Jag vet att vi har en person som jobbat på somrarna för att hålla kontakt med verkligheten. Hon gör det då riksdagen är plenifri. Och det tycker jag är okej. Och tanken med plenifria måndagar och fredagar är att vi ska vara ute i verkligheten ex. Och sedan kan man sommartid lägga in besök i och utanför landet. Men tisdagar till torsdagar är det riksdagen som gäller om man inte måste ut för partiet eller riksdagens räkning på uppdrag. Nu fick jag idag förfrågan från partisekreteraren om ett partiarrangemang i december i två dagar, utrikes. Ja, jag missar 4 voteringar då, sa jag. Men det får partiet avgöra vad som är viktigast. Och jag har inte koll på vad vi kommer votera om då. Ja, vad gör man.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.