Politik är verkligen variation

Jag har inte skrivit på länge- ibland blir det mest facebook och ibland bryr jag mig inte om vare sig bloggen eller fb. Tiden rusar fram...det har varit partiledardebatt i riksdagen, som väl var så där. Man får tyvärr medge att det är debatt mellan Fredrik och Mona som är roligast.

Ett EU nämnds möte på fem timmar där vi grillade fyra ministrar och en statssekreterare om framförallt Klimatkonferensen och regeringens arbete med att få det att gå framåt var intressant och bra. VIktigt att vi som riksdagsledamöter kan vara med och påverka våra ministrar innan de åker och förhandlar.

Talade i lördags på en stor irakdemonstration, för framförallt olika minoriteter i Irak som kommer i kläm, framförallt kristna. Intervjuad i någon arabisk kanal...

Annars är det fullt upp med jobb i arbetsmarknadsutskottet. Man måste säga till alla som kandiderar till riksdagen- tänk på att det är en lagstiftande församling och inte går att jämföra med landsting och kommun. Det är detaljer om ord, stavelser you name it. Och att läsa och tolka lagtext är inte lätt, men jag tycker det är spännande. Kan grotta ner mig ordentligt ibland i ett förslag. Nu håller jag på med tjänstedirektivet...oj det är mycket där att försöka förstå...JAg förstår sedan att riksdagsledamöter inte kan svara på alla frågor, för det är ofta komplex materia. Men det är å andra sidan det vi har betalt för att göra-att granska regeringens förslag. Vi har otroligt duktiga tjänstemän på utskottskanslierna till hjälp. De flesta är duktiga pedagoger också, vilket underlättar. Idag drog de dock om hur semester och semesterersättning beräknas...jag kände mig inte så jätteupphetsad av detta ämne tyvärr...

Jag har blivit utsedd till kd ledamot i en av alliansens arbetsgrupper inför valet 2010, vilket känns som en spännande utmaning. Nyamko Sabuni har hört av sig och sagt att vi snart ska börja arbeta.

Har hunnit med besök i verkligheten också- vår lokalavdelning i kd Bromma, bestämde att besöka en förskola i vår s.k. höstkampanj. Alltid bra att komma ut. Vi frågade lite om varför privata kan göra vinst. Det svar vi fick var att stadsdelsnämnderna tar ut overhead kostnader som de privata inte behöver. Så de får ut mer pengar direkt, som de bestämmer vad de ska göra av dom på.

Ja sen är det förstås en massa partimöten och utskottsmöten,så man sitter och sitter. Man är verkligen mötesproffs! I morgon ska jag till en arbetsmiljöriksdag som är en årligt återkommande grej. Arbetsmiljöverket arrangerar. Ska vara med i en debatt i slutet.

På em ska jag till mitt gamla jobb, tingsrätten och får vara med på invigningen av det ombyggda Rådhuset. Vårt vackra hus på Kungsholmen. Kronprinsessan närvarar. Är också inbjuden till kvällsfest med gamla arbetskamrater då jag är tjänstledig från tingsrätten.

Sedan är det torgmöte med partiavdelningen Östermalm på lördag, och så tala på FN förbundets aktivitet på centralen. Ska bli spännande! Sedan blir det lite ledigt.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.