Dax att säga God fortsättning på 2010

Ja God fortsättning på det nya året!

Tiden springer iväg. Har hunnit vila och gå promenader, men också träffat släkt och vänner. Middagen igår ,Trettondagsafton, blev lite körig då vi fick elavbrott någon timme innan gästerna skulle komma på middag. Fick springa pulsa i snön över till grannarna(som också var inbjudna) mitt över gården, och köra maten i deras ugn. Men det gick bra och när det sedan var dags för att ha in mina fina chokladfondanter i ugnen, till efterrätt så hade elen kommit tillbaka hemma hos oss. Pust! Ja, det har blivit mycket matlagande, men det är kul när man äntligen har lite mer tid.

Läsa böcker tillhör också ledigheten och julboken, Reinfeldt-Ensamvargen är nu spännande läsning. Man känner igen det politiska landskapet...intressant att läsa om andra partier. Fick även bok om Sahlin -så det blir nästa lästa bok...

Har försökt följa nyheter i helgerna men inte så mycket nytt. Läste s-gruppledaren Österbergs debatt inlägg på DN debatt om a-kassan. Förstod inte nyhetsvärdet i artikeln. Men, men. Vad vill socialdemokraterna egentligen med arbetslöshetsförsäkringen? De säger arbetslinjen, och försäkringsmässighet...men är det det dom egentligen säger?

Sjukförsäkringen fortsätter att sprida oro. Media rapporterade nyligen exempelvis om en kvinna som inte fick vara sjukskriven för att hennes son dött. Hon hade enligt tidningen tvingats söka jobb för att ha rätt till sjukpenning. Men det regelverk som finns är ju inget nytt. Under sossarnas tid kunde man inte heller få sjukskrivning för orsaker som inte var en sjukdom man drabbats av och frågan om sorg är en sjukdom har alltid varit ett svårt gränsproblem. Man måste ju få sörja sina döda, men frågan är också vad sjukförsäkringen är till för. Tanken måste väl vara att man ska vara sjukskriven från ett jobb, och har man inget jobb så måste man söka ett. Så är regelverket, som väl inte är så konstigt i och för sig. Ja, det framstår i alla fall hela tiden som att alliansen försvårat för alla sjuka, men det är inte sant. Frågan om sorg är sjukdom är förstås en fråga som kan diskuteras vidare. Och om man helt enkelt ska ha rätt till sjukpenning när nära anhörig dött, fastän det inte är en sjukdom.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.