socialdemokraterna och de sjuka

Läste DN debatt idag om hur oppositionen med s i spetsen vill ha sjukförsäkringen. Man undrar bara vad dom vill. Inga löften ges nu utan allt ska tas om hand efter valet med en utredning. Tänker-vad är det för ett vallöfte att skriva om? Finns ju inget konkret. Snömos ganska mycket faktiskt.

I morgon, onsdag är det partiledardebatt i riksdages kammare. Då kommer nog frågan upp om de sjukskrivna. Alltid lika intressant efter att ha jobbat med rehabilitering i många år. Glömmer inte när Ingela Thalén minister för sossarna i slutet av 80 talet tror jag det var sa att : "NU ska ingen vara sjukskriven längre än ett år. SEdan ska man bestämma -pension eller jobb..." . och sedan kom rehabiliteringsutredningarna som alla skulle göra för den enskilde. Men om man skickade in dom så hamnade dom i ett svart hål. Sällan återkom någon handläggare till arbetsgivaren. Och det där med att den enskilde hade skyldighet att delta i rehabiliteringen hamnade i bakgrunden. Men vad hjälper det att INGEN har incitament att göra något? Nu måste försäkr kassa och arbetsförmedling vara aktiva. Det är väl ganska bra...

Och sedan har ju LO i utrednignar sagt att man också vill ha snabbare tag, och att man inte kan få gå hur länge som helst sjukskriven. Att man inte bara kan lämna sjukskrivna åt sitt öde. Så vad vill s egentligen?

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.