Matlagning som avkoppling- recept på Kycklingfilérätt

Matlagning är ganska avkopplande så här på söndagen. Jag har en helt otroligt bra kokbok som jag gör grejer från både till vardag och fest. Källa: Det är Kristina Eriksson och Anna Claréns bok "Smala kökets stora kokbok". Läckra lättlagade recept för hela familjen och mat för livslångt välbefinnande. Där anges hur många kalorier varje portion innehåller och andelen fett, protein och kolhydrater för varje måltid. Idag lagade jag Cantadoufylld kycklingfilé med franskt ris och snabbinlagda grönsaker.

Hur gör man? Jo, fyll kycklingfilén med en tesked cantadou med pepparsmak, stek dom och sedan in i 225 graders ugn i 20 min med sås över gjord på det som blev kvar av cantadoun och lite kaffegrädde. I avioririsets vatten ska det vara lagerblad och rosmarin när det kokar. (Lägg riset i ett glas och forma innan uppläggning-det blir snyggt!)

De snabbinlagda grönsakerna: ta en morot, två tomater, lite isbergssallad, 100 g gurka, och gör sedan en lag på 1 msk socker, 1 msk ättiksprit och en halv dc vatten och 2 krm salt. Slå över salladen. Helt underbart gott!

Rätten innebar 540 kcal varav 26% från fett, 45% från kolhydrater och 29% från protein.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.