En salig blandning...oppositionens politik

Det politiska livet är en salig blandning av aktiviteter. Måndagmorgon startade jag tidigt med en resa till Bryssel- över dagen. Det var talmannens referensgrupp för jämställdhetsfrågor som hade en svarsvisit till EU parlamentet och Kvinnoutskottet. Vi träffade den svenska representationen som berättade om förhandlingar på jämställdhetsområdet men också Eva Britt Svensson(v) som är ordf i Kvinnoutskottet om arbetet där. Vi deltog också under sammanträdet på em. 

Oppositionen lade hemmavid sitt alternativ till budget och vägval inför valet i höst. Det visade sig vara mycket man köpt att alliansens politik, men man har dock inte lämnat sin vanliga politik om bidrag är viktigare än att satsa pengarna på jobbskapande åtgärder. Ex lägger man 8 miljarder på sänkta arbetsgiv avgifter, men i en annan kolumn så höjer man dom med 10 då man avskaffar den generella nedsättningen på arbetsgivaravgifter för unga. Sossarna vill att unga först ska vara arbetslösa- då får dom stöd. Vi tycker generella åtgärder för just unga är bra. Alla unga behöver komma in snabbt i arbete. Ja det finns mycket som hotar. Fastighetsskatt åter,  ingen Förbifart Stockholm, förmögenhetsskatten åter(som gör att vi riskerar få färre investerade kronor), lån till infrastruktur som är ofinansierade osv. Det blir inte bra, det är gammal politik som gör att vi går baklänges in i framtiden. Inte bra alls- det är svårt att vara visionär-synfältet blir liksom begränsat om man går baklänges.....Alliansens alla ledamöter i riksdagen hade möte i tisdags om vad det innebär . Uj, uj....

Jag har hunnit göra besök på ett somaliskt hemtjänstföretag i Tensta- ett Somaliskt läkarpar som driver det. Besök som arrangerades av kd´s företagarråd i Sthlm.

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.