Valet är över..

Valet är över och vi är många som nu är både glada och ledsna. Glada över att KD fick hyfsade siffror jmft med vissa opinionsundersökningar. Men vi går tillbaka och det är självklart inte bra. Vi måste nu också fundera på förnyelse och framtidsfrågor.

Jag känner mig ledsen över att vi fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Och det kanskapa en ostabil parlamentarisk situation. Därför är det önskvärt att förhandla med Miljöpartiet. Miljöpartiet är mest trovärdigt som samarbetspartner då de är mer frihetsvänliga än de andra vad gäller friskolor, att föräldrar får mer tid med barnen och på att se småföretagarperspektivet. Jag hoppas Miljöpartiet tar ansvar för Sverige!

För egen del ser det ut som om jag får fortsatt förtroende som riksdagsledamot då vi går fram med ett mandat i Stockholm. Vilket i sig är ett under, där vi är så sekulariserade KD går från 5,1% till 5,3% i Sthlms kommun. Från 1 till 2 mandat. Bromma Kungsholmens valkrets går från 5,8 % till 7,0% och i mitt valdistrikt Västerled 1 får KD 12,8% !

I Landstinget tappar vi mandat och landstingsgruppen går från 9 till 7 personer. 

i Sthlms kommun backar vi från 3 till 1 mandat vilket inte alls känns bra.

Tittar man på frågor som påverkat folk att rösta på KD så säger man Sveriges ekonomi som etta och sysselsättning som tvåa. Är nog nytt skulle jag tro.

Tittar man på hur vi nått kvinnor resp män så har andelen kvinnor som röstar på KD minskat från 8,5% till 5,3 %! Medan män som röstar på KD minskat mindre, 6,7% till 5,6%. Så vi har tappat i den prioriterade gruppen kvinnor. (Fp och m också tappat kvinnor medan v och mp ökat andelen kvinnor.)

Ser man slutligen till hur ungdomar röstat så är det en dyster läsning. I skolvalet som finns på valmyndigheten kan man notera att KD tappat från 4,29% till 2,88 %. Sverigedemokraterna har däremot ökat från 4,1 till 12,78%! Inte kul. Mp går också fram från 10,8 till 13,3%

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.