Partiets kommundagar i Norrköping- vart är partiet på väg?

Kommundagarna i Norrköping blev hetare för media än vanligt. Vad skulle partiledaren säga med anledning av alla spekulationer både inom och utanför partiet om ledarskapet i framtiden. Göran Hägglunds tal blev särskilt intressant. Göran tog upp utmaningen som partiet står inför. Och det var mer ideologiskt än vanligt vilket var bra. Själv saknar jag förstås mer inlägg om världen, som ju står i brand, men också om familjepolitiken som behöver moderniseras, vilket två valanalysgrupper (2006, 2010 )kommit fram till. Och vad vill partiet på jämställdhetsområdet? Ett värde viktigt för flertalet svenskar, även om man inte ropar på kvotering.

Partiet slits nu isär av olika falanger som slåss för att inta partiet. Jag känner en oro för vart partiet är på väg. En opinonsrörelse eller intresseparti kan slåss för enskilda värderingar . Ett parti däremot måste omfamna fler än sina egna kärntrupper. Och det är det som är svårt men nödvändigt.Att ta strid med sina medlemmar och kärnväljare. Fredrik Reinfeldt har gjort det. Och lyckats. Frågan är om vi i KD vågar vända oss till det breda folklagret? De flest är trots allt som jag själv i mitten (ja,endast 10 % av svenskarna betecknar sig som konservativa). En artikel i Fokus som tar upp slitningarna tycker jag är ganska talande tyvärr....

http://www.fokus.se/2011/01/manga-nyanser-av-kristdemokraterna/

Du skriver att partiet slits nu isär av olika falanger. Jag är i allra högsta grad aktiv på flera nivåer inom partiet och undrar vad du menar och varför du skriver detta? Du verkar bekräfta något som media gärna skriver om, men vi som är engagerade känner att vi vill vara med och utveckla partiet och lite av “alla ska med” gäller. Jag har ännu inte mött någon företrädare för någon falang inom partiet och undrar vad du menar med detta?
Conny Brännberg (Email) (URL) - 31 01 11 - 15:56

Hej Conny! Jag tycker också alla ska med. Men just nu sliter många i partiet precis som artikeln anger. Jag tycker den speglar ganska väl att det finns olika “falanger”. Det är min känsla idag, vilket känns tråkigt.Att vi sedan vill att alla ska med..ja det är klart det bästa. Nu måste partiledning tala om vilken riktning man vill gå.
Désirée - 31 01 11 - 20:51

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.