Rymden och vapenexport

Denna vecka har varit spännande på många sätt. Det började i söndags kväll när jag åkte upp till Kiruna med en grupp i riksdagen. Vi är ett gäng som är fascinerade av rymden och ingår i Riksdagens rymdnätverk. Nätverket leds av Betty Malmberg från moderaterna. Hon hade fått ihop ett bra program där vi först besökte Esrange. Vi bodde över på området och fick information och åka runt på området där man har sattellitövervakning, rymdraketuppskjutningar, ballonguppsläpp mm för att forska på alla möjliga områden. Även medicinsk forskning görs på dessa farkoster. På måndag efter lunch for vi in till Kiruna stad och mötte kommunledningen och fick höra om den stora flytten av staden Kiruna som är förestående. På kvällen fick vi information och middag hos LKAB. De går som tåget...

I veckan har vi också i riksdagen tagit ett beslut i Utrikesutskottet kring svensk vapenexport. Vi kristdemokrater har under lång tid kämpat för ett demokratikriterie i vapenexportlagstiftningen. Nu fick vi en överenskommelse mellan alliansen och socialdemokraterna i denna fråga vilket var bra. Nu har vi begärt att regeringen ska komma tillbaka med ett förslag till lagstiftning som skärper lagen. Lagen är ganska tydlig idag men kan bli ännu tydligare tror vi. Känns bra att Kristdemokraterna kan vara med och göra skillnad i politiken.

http://www.sandaren.se/beslut_om_skarpt_vapenexport_drojer_0_17295.news.aspx?news_category_id=955&aut_name=nyheter

Utvecklingen i Pakistan är i behov av förändring. Läs gärna min artikel i svd.se

 http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/pakistan-behover-utveckling-inte-vapen_6138009.svd

Hej!

Jag undrar hur du som Kristdemokrat ser på vinsterna som riskkapitalbolagen gör i skolorna. I och med att den nya skollagen trädde i kraft 2010 tar privata skolkoncerner över en växande del av skolmarknaden.
Lärarna som arbetar på dessa skolor har betydligt sämre avtal och löner, pga av att riskkapitalbolagen ska generera 25-30% vinst varje år. Det innebär bla att jag själv som lärare har fått gå från 18 timmars undervisningstid till 30. Jag har fått mycket mindre planeringstid något som direkt drabbar eleverna. Min arbetsgivare tycker inte att det gör så mycket. Det viktiga är att jag ökar genomströmningen av elever som går ut skolan med ett gärna Väl Godkänt betyg.
Samtidigt som skolans lärare har en extremt hög arbetsbelastning, har vi också fått ta över administratörens uppgifter då man skurit ner på det också, liksom på vaktmästarens och städarens. Jag får alltså stå inför mina elever och byta lysrör i taket under lektionstid och sedan städa elevcafeterian. Allt för att den skolkoncern jag arbetar åt ska kunna tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag vet ju att ni Kristdemokrater ser väldigt positivt på utvecklingen med riskkapitaldrivna friskolor.

Jag undrar dock hur du förväntar dig att det på sikt ska gå med kunskapsnivån om man inte investerar pengarna i elevernas kunskaper utan istället på aktieägare?
Såhär skriver Expressen om Sverige och vinsterna i skolan:

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahl..

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahl..

Mvh Gabriel
Tillbaka till bloggen
Gabriel Broström (Email) - 10 03 13 - 22:10

Kd borde förvisas till rymden Kd vill ha kvar fas 3. Som förstört förgör, och tagit livet av människor. 8 år utan totalt framtid. Arbetslösa tycker att det ät bättre ta livet av sig än för man får mer meningsfullhet och framtid av än fas 3 som är modernt slaveri. Är bara en modern version Hitler/stalin arbetsläger för straffa folk.

KD har fört sån kriminell politik och olaglig mot de arbetslösa så. När ska alla fas 3 få skadestånd för för varje dag de varit inskriva i fas 3. 500 kr dag förlorar en arbetslös på skiten och ska ha i skadestånd för ha varit inskriven
Kalle - 04 12 15 - 14:55

  
Remember personal info?

Emoticons / Textile

För att förhindra spamkommentarer så krävs att du svarar på ovanstående fråga
 

  (Register your username / Log in)

Notify:
Hide email:

Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.